Naturel Sızma Zeytinyağı

NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI

Binlerce yıllık geçmişi ile zeytin hakikaten mucizevî bir meyve ve insan sağlığı açısından tartışmasız yararları sayesinde her dönemde revaçta bir ürün. Tabii naturel sızma zeytinyağı bu kategori çeşitliliği içerisinde ayrı bir yere ve diğer gruplara göre daha dikkat çekici bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer sizlerde bu sağlıklı ve lezzetli ürünü en doğal haliyle satın almak istiyorsanız şu an bulunduğunuz sayfamız müdavimi olacağınız doğru adresiniz diyebiliriz. Çünkü web sayfamız bizzat kendi üretimi zeytinlerden imal edilen ürünlerin satışa sunulduğu bir konsepte hazırlandı. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeyelim ve firmamızın özel üretimi natürel sızma zeytinyağı sofralarınıza ulaşana kadar hangi aşamalardan geçiyor ve diğer önemli detaylar hakkında bilgilendirmeye çalışalım.

Natürel Sızma Zeytinyağı Özel İşlemlere Tabi Tutuluyor

Bilindiği üzere zeytin ilk hasat edildiğinde oldukça acıdır ve toplandığı haliyle yenilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla öncelikle natürel sızma zeytinyağı elde edilirken hangi yöntemler kullanılıyor kısaca açıkladıktan sonra ürünümüzü özel kılan diğer detaylara geçelim. Natürel sızma zeytinyağı elde etmek için olmazsa olmaz işlemlerin başında meyvenin istenilen olgunluğa ulaştığında dalından silkelenerek düşürülmesi geliyor. Bu ilk aşamayı takip eden ilk 4 saat içerisinde mutlaka 38 santigrat derecenin altındaki bir ısı ortamında mekanik presleme metoduyla zeytinyağı ham olarak elde edilmek durumundadır. Bu nedenle silkelenmesinin hemen ardından işleme geçilmesi gerekiyor. Bu noktada bir önemli bilgiyi daha hemen sizlerle paylaşalım. Zeytinyağının natürel sızma zeytinyağı kategorisinde kabul edilebilmesi için 100 gramında 0,8 oleik asit dengesinin sağlanmış olması şarttır. Dolayısıyla afiyetle tüketeceğiniz firmamızın ürünleri bu kadar hassas bir süreç sonunda sizlere ulaşıyor.

Natürel Sızma Zeytinyağı Sıcak Yemeklerde Kullanılır Mı?

İzin verirseniz konumuza devam etmeden önce firmamıza ulaşan en yoğun soruların başında gelen natürel sızma zeytinyağı sıcak yemeklerde kullanılır mı sorusunu yanıtlayarak ilerleme kaydedelim. Hepimizin bildiği üzere tüm zeytinyağları değişik metotlar kullanılarak elde ediliyor ve natürel sızma zeytinyağı bu değişik yöntemlerle imal edilen ürünlerden sadece bir tanesini oluşturuyor. Gerek elde ediliş şekli, gerekse vitamin değerinin korunması bakımından bu tür bir zeytinyağının pişirilerek tüketilmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü maalesef yağın içerisinde bulunan son derece değerli vitamin ve minerallerin besin değerini kaybetmesine yol açıyor. Ancak bu yöntem yerine yemeğinin pişirilmesinin ardından ilave edilmesinde hiçbir sakınca yoktur ve bu şekliyle besin değerleri korunmuş olacaktır. Dilerseniz bu noktada Zeytinyağının kızartmalarda kullanımı ile ilgili merak edilen bir başka konu hakkında sizleri aydınlatalım.

Zeytinyağı İle Kızartma Yapılır Mı?

Zeytinyağının pişen yemekler de kullanılmamasını tavsiye etmiştik ancak kızartmalar için aynı kriter geçerli değil. Bilimsel araştırmalara göre bilinenin aksine kızartmaya en uygun yağın zeytinyağı olduğu anlaşılıyor. Çünkü zeytinyağı diğer sıvı yağlara oranla yüksek ısıya çok daha fazla dayanıklı. İsterseniz şimdi kızartma yapılabilmesi için maksimum seviye olan 140 derece ile 180 derece arasındaki ısıya hangi yağların dayanabildiğini rakamlarla görelim

·Zeytinyağı 210 C- 240 C arasında

·Tereyağı 110 C ulaştığında

·Ayçiçekyağı ise 170 C dereceye ulaştığında

özelliklerini kaybederler ve yarar yerine zararlı bir gıdaya dönüşürler. Görüldüğü gibi diğer türlere göre yüksek ısıya en fazla dayanıklı yağ zeytinyağıdır ve bitkisel yağlar arasında bu oranlara sahip tek yağdır. Lütfen başta natürel sızma zeytinyağı olmak üzere diğer ürünlerimiz, Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı veya Birinci zeytinyağı ile ilgili sormak istediklerinizi iletişim seçeneklerimiz üzerinden firmamıza aktarınız. Kaliteli ve lezzetli ürünlerimizi tercih ettiğiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz ve afiyet olsun diyoruz

Shopping Cart
Scroll to Top